Massage


Massage er grundstenen i mit arbejde med hestene. Uanset hvilken udfordring din hest har, eller hvilke restriktioner den går med i kroppen, vil jeg inkludere massage, i kombination med andre terapiformer. Ud fra en helhedsorienteret tilgang til arbejdet med hesten, vil det altid være nødvendigt at afspænde muskulaturen for at kunne øge bevægeligheden og resultere i en mere langsigtet afbalancering af hesten. Hvis ikke muskulaturen er afspændt vil arbejdet med skelet og led ikke være holdbart, idet musklerne vil trække det tilbage i den oprindelige restriktive position og tilstand. Det er derfor vigtigt at se kroppen som en helhed og ikke kun arbejde med det restriktive område som en separat del.

De massageteknikker jeg benytter, tager udgangspunkt i ”Intelligent Touch” og den traditionelle svenske massage. Derudover bruger jeg triggerpunkter, stresspunkter, specialmassage, trykpunktsmassage og pain points.


  • Massagen øger blodcirkulationen og dermed også ilttilførslen til det område der arbejdes med. Ikke kun den enkelte muskel, men ligeledes det omkringliggende bindevæv, sener og ledbånd påvirkes positivt.
  • Massagen fremmer udskillelse af affaldsstoffer og mælkesyre, der tilsammen kan være årsag til muskelømhed og hårdhed i muskulaturen.
  • Massagen øger elasticiteten af muskler, sener og ledbånd, hvilket fremmer styrke og holdbarhed i de respektive områder, og fremmer hestens normale bevægemønster.


Tilsammen har det en skadesforebyggende og præstationsfremmende effekt, samtidig med at massagen udgør opvarmning i vævet inden anvendelse af andre terapiformer.